MOCIÓ EN SUPORT A SERGI RODRÍGUEZ MALÉ

teti_absolucioMoció presentada en el ple municipal de Cercs juliol 2014

A la matinada del 7 de juny de 2012, a les 3.00 h, en ple passacarrers de la Patum de Berga, el Sergi Rodríguez Malé passà per la cruïlla entre el carrer Gran Via i la carretera de Sant Fruitós, lloc per, on aquell moment, es trobava la festa. Allà, es creuà amb el conegut regidor del Partit Popular de la ciutat, Juan Antonio López Noguera entre molta altra gent que omplien el carrer de gom a gom.

Va ser llavors, quan enmig de tota la multitud, algú va donar un clatellot al regidor, segons refereix ell. Sense parar la festa ni la comparsa es continuà el recorregut del passacarrers on tothom, el regidor inclòs, seguí el seu camí i la festa de la Patum es celebrà en total normalitat.

Atès que el senyor López Noguera va denunciar als Mossos d’Esquadra el calbot que diu que va rebre i s’obrí un procediment judicial contra Sergi Rodríguez Malé.

En un primer moment el fet fou qualificat de falta penal per no tenir una rellevància important des del punt de vista de la reprovació penal. L’obstinament de venjança i escarni del Sr. López Noguera contra l’independentisme va fer que aquest instés que fos qualificat de delicte, amb les consegüents penes de presó que això suposa (4 anys de presó de pena mínima a 6 anys de presó). Lluny d’aturar-se amb que es tramités com a delicte, el Sr. López Noguera ha fet una nova escalada a la repressió, instant en el seu escrit d’acusació que s’imposi al Sergi Rodríguez Malé una pena de presó de 5 anys i una multa de 3.600 euros.

Atès que el regidor del Partit Popular, amb el seu afany de polititzar un fet que no va tenir cap tipus de conseqüència ni de rellevància, actualment sol·licita una pena de presó de 5 anys i una multa de 3.600 euros.

Atès que la Fiscalia però, lluny d’aturar allò que és un evident despropòsit del Partit Popular amb el seu afany de victimisme i de trencament de la convivència, després de gairebé dos anys, amb el canvi del panorama i posicions polítiques actuals als Països Catalans , decideix que allò que inicialment no mereixia una sanció important, de cop i volta, eleva els fets a delicte greu amb la petició de 6 anys de presó, i dues multes que sumen un total 4560 euros.

Atès que sense cap necessitat de rebre atenció mèdica, però amb l’excusa d’estar exercint el càrrec de regidor, tot i estar al passacarrers, a les 3 de la matinada, enmig d’un notori ambient festiu del qual el senyor López Noguera n’era també partícip, va decidir impulsar la denúncia pel delicte d’atemptat contra l’autoritat. I ara la fiscalia abona la tesi i va més enllà presentant l’acusació més forta encara en un clar despropòsit que perd de vista tota lògica de proporcionalitat jurídica.

Per tot això exposat, per la sobredimensió que està prenent el cas, per les greus acusacions, pel risc d’empresonament i per frenar la instauració d’un clima de tensió provocat i volgut per instàncies espanyolistes com les del partit del senyor López Noguera, es demana al ple de la corporació d’adopció dels següents acords:

 

1.- Que es manifesti que la presència d’un Regidor al passacarrers de Patum no és en exercici propi ni abstracte de les funcions de Regidor de l’Ajuntament de Berga.

2.- Que l’Ajuntament de Cercs considera absurd i del tot inadmissible la possibilitat, que per només un suposat calbot, una persona pugui entrar a la presó.

3.- Denunciar el gir de la fiscalia respon a la tàctica del govern espanyol i del Partit Popular per estendre la difamatòria imatge d’un poble català hostil i discriminatori. Imatge que volen personificar en l’únic regidor del PP de la comarca qui es fa la víctima per plaer dels dirigents espanyolistes.

4.- Exigir l’arxivament immediat de la causa oberta contra en Sergi Rodriguez Malé i la seva lliure absolució.

5.- Fer arribar aquests acords al Fiscal en Cap de Manresa-Igualada, al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, i a Alerta Solidària.

Aquesta entrada ha esta publicada en Mocions, Solidaritat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s