SUPORT A LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA AL BERGUEDÀ

Moció presentada pel CLAM-AM en la sessió de ple de Cercs el juliol 2014

L’aplicació de la llei 27/2013 de racionalització i sostenibilitat de les administracions locals deixa a l’ajuntament de Berga sense la possibilitat de poder canviar la forma jurídica de l’Ens Municipal Hospital Sant Bernabé.

hospital_santbernabe

Manifestació de la plataforma per un hospital públic i de qualitat

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Berguedà vol trobar ─amb l’ajuntament de Berga, el Patronat de l’Hospital, ajuntaments del Berguedà i Generalitat de Catalunya─ la millor solució per l’Ens Municipal, garantint la seva projecció de futur com a centre de referència comarcal.

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Berguedà té dos objectius clars:

–          Defensar plegats, amb l’Ajuntament de Berga, el Patronat i tots els ajuntaments de la comarca que s’hi vulguin adherir, que la Generalitat s’impliqui i participi ─mitjançant una entitat compartida amb les administracions públiques berguedanes─ en la gestió de l’Hospital de Berga.

–          Evidenciar que fer-ho possible no és una qüestió normativa ni econòmica, és una qüestió de voluntat política del Govern Municipal, del Patronat i del Govern de la Generalitat de Catalunya.

De les reunions mantingudes se n’extreu el compromís de treballar plegats. Es crea una comissió de treball amb representació de totes les parts implicades esmentades anteriorment, però no queda clar el posicionament dels ajuntaments de la comarca ni tampoc el grau d’implicació que la Generalitat voldrà tenir.

Per aquesta raó, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Berguedà demana una declaració institucional d’aquest Ajuntament, i així donar el seu suport per escrit a l’objectiu de la plataforma, adjuntar-lo a les altres mocions dels ajuntaments de la comarca i a les quasi 10.000 signatures de ciutadans del Berguedà per a presentar-les a la Generalitat, com a mesura de força per defensar-ho i com a mostra d’unió comarcal.

Per tot això, el Ple de l’Ajuntament de Cercs manifesta i ACORDA:

  • L’Ajuntament de Cercs declara públicament el seu suport a l’objectiu de la Plataforma de defensar plegats, amb l’Ajuntament de Berga, el Patronat i els ajuntaments de la comarca que s’hi vulguin adherir, que la Generalitat s’impliqui amb les administracions públiques berguedanes en l’assessorament i el seguiment de la gestió de l’Hospital de Berga.

 

  • L’Ajuntament de Cercs es compromet a treballar conjuntament amb la Plataforma, l’Ajuntament de Berga, el Patronat, ajuntaments de la comarca i Generalitat, per trobar la millor solució per l’Ens Municipal, garantint la seva projecció de futur com a centre de referència comarcal.

 

  • L’Ajuntament de Cercs, conjuntament amb el grup de treball creat demanaran, en la propera reunió amb el Departament de Salut, que aquest aclareixi el grau d’implicació que la Generalitat vol tenir.

 

  • L’Ajuntament de Cercs es compromet a vetllar perquè:

– La gestió de l’hospital ha de continuar sent pública.

– La participació de les institucions i entitats berguedanes ha de fer-se efectiva.

– S’ha de salvaguardar els llocs de treball.

– S’ha de garantir la projecció de futur de l’Hospital com a centre de referència comarcal.

 

  • Traslladar aquests acords als ajuntaments de la comarca, al Patronat de l’Hospital Sant Bernabé i al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Aquesta entrada ha esta publicada en Hospital Sant Bernabé, Mocions, Salut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s