Discurs finalització de legislatura 2011-2015

Foto: Pere Gendrau, Nació Digital

Foto: Pere Gendrau, Nació Digital

Aques és el discurs íntegre que va ser reflectit en el següent article del Nació Berguedà:

Un enderroc fa acabar de males maneres l’últim Ple de Cercs

“El grup CLAM i jo com a la seva portaveu portem ara una legislatura complerta assistint al ple municipal. Un bon moment per revisar coses i mirar des d’on venim i cap a on anem.

Sóc una persona curiosa per costum, o potser perquè els meus pares em van ensenyar que les coses no passen perque si, i que cal analitzar-los a fons.

El cas és que quan vàrem entrar a l’ajuntment en 2011, una de les meves esperançes va ser que un cop a dins de l’ajuntament podria entendre més bé el perquè de certes coses. Que potser podria trobar un sentit més a fons a actuacions del govern municipal de CiU i de la oposició del PIBER, llavors PSC, que vist des de fòra careixíen de tot sentit.

Tot que envolucrar-nos a fons amb la gestió del municipi fent moltes propostes en positiu i buscant l’entesa amb tothom, hi han coses que encara al dia d’avui no m’han quedat clares, i per això vull aprofitar l’avinentessa per preguntar-li a vosté sr. German Sánchez i a vosté, Sr. Ferran Civil.

No acabo d’entendre perquè el juvent del Municipi va haver de marxar per mancançes d’habitatge assequible, quan el govern municipal havia adquirit els pisos de FECSA justament per donar aquest servei i donar resposta a aquesta mancança. Perquè es vàren haver de renovar aquests pisos destinats a un públic sense molts recursos amb els acabats més cars del mercat, sense mirar que el preu final que es adaptés a la butxaca de la nostra gent jove?

Perquè quan una multinacional de l’acer es volia instal·lar al nostre municipi i crear així una treintena de llocs de treball vosté, sr. Sánchez presenta de manera continuada denúncies? Vosté va aconseguir que el projecte es dilatés tan en el temps que en 2008 amb la caiguda dels Lehmann Brother, va començar la crisi econòmica i el projecte es va descartar des de l’empresa. I perquè, sr. Civil, sabent que l’empresa no s’instal·laria al municipi, al menys així li va avisar l’empresa, s’entesta en fer un polígon industrial que costa 2 mio. d’euros de diners públics, diners de tots nosaltres?

Perquè tenim el servei d’aigues més cara de la comarca quan tenim aigua rodada i en excel·lent qualitat, amb altres paraules: baratíssima en producció?

Perquè l’ajuntament paga un sou de 2500€ al servei de manteniment de la TV de cable i el servei tècnic no hi és mai quan se’l necessita?

La gent del municipi va assistir en 2011 a la presentació del projecte POUM corregit organitzada pel mateix equip de govern, una correcció que fins avui dia, maig 2015 no s’ha realitzat mai. Perquè tenim un POUM que no s’aguanta per enlloc, que empeita a l’alegal·litat a un gran nombre de cases dels nostres veïns del poble. Un POUM que serveis només, dic NOMÉS perquè el sr. Sànchez i sr. Albertí puguin presentar les seves denúncies a la fiscalia. A qui va beneficiar aquest POUM que ens va costar diners a tots en canvi no serveix per a absolutament res bó?

Cercs bat el rècord estatal en denúnices urbanístiques per càpita… Sr. Sànchez, és vosté un campió … no dubti que vosté és el principal responsable d’aquest trist rècord. Perquè, sr. Civil li posa les coses fàcils en no corregir el POUM, en no controlar les obres que s’executen, en no controlr els permisos?

Tampoc puc entendre que els veïns de Sant Jordi hagin de patir un edifici esquelètic just a l’entrada del seu poble. Perquè deixen màniga ampla a l’empresa constructora, del qual era membre el sr. Sànchez quan es van executar les obres de la casa en qüestió?

Permeti’m que li explico una petita història i veurem si entre tots arribem a una conclusió:

Una parella de mitjana edat inverteix els seus estalvis en la compra d’una casa rural al nostre municipi. Inverteix tot el que té i més en la rehabilitació de la casa, treballant cada dia i amb dedicació absoluta a la petita explotació agrícola i turisme rural. Intenta fer atractiu el nostre municipi, que vingui gent que conegui com són els canals de la Vintrosa, la Vall Llobrega, el Pantà de la Baells, els arbres, flors i animals de les nostres contrades…sAquesta parella s’involucren en la vida associativa en que poden, són generoso, són bons veins i es porten bé amb tothom. Algun nen del municipi aprén a muntar caball sota les seves instruccions. En fí, gent que vol viure de la seva feina amb dignitat i en pau amb els de més.

Perquè aquesta gent, com d’altres, se’ls-hi amarga la vida? Perquè vosté, Sr. Sànchez els denúncia i perquè vosté, sr. Civil fa cas a aquesta denúncia i amb el poder que el seu càrrec li otorga mana a enderrocar la casa que tan esfoç i feina ha suposat construïr?

Perquè encara avui dia no hi ha cap ordre d’enderrocament sobre la casa-esquelet a l’entrada de Sant Jordi?…”

(…a aquest punt el discurs va ser interromput per els membres d’equip de govern de CiU els quals van expressar la seva indignació mitjançant crits i seguidament van marxar  de la sala de plens)

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s