Moció futur Parc d’Energies Renovables en l’ indret de l’antiga CT de Cercs

“La millor manera d’aprofitar la CT de Cercs, seria transformar-la en un espai on els científics dels Centres i Grups de Recerca ja existents  poguessin desenvolupar projectes pilot innovadors" Pla de viabilitat de la Generalitat, Nota de l'IREC

“La millor manera d’aprofitar la CT de Cercs, seria transformar-la en un espai on els científics dels Centres i Grups de Recerca ja existents poguessin desenvolupar projectes pilot innovadors” Pla de viabilitat de la Generalitat, Nota de l’IREC

Atès que el municipi de Cercs li cal una empenta urgent en termes de creació de llocs de treball per aquestes i futures generacions.

Atès que existeix un conveni signat entre la propietària de les instal·lacions de la CT de Cercs, E-on i el govern municipal de Cercs en que les dues entitats es comprometen buscar i trobar projectes viables per substituir l’activitat de la CT.

Atès que el grup CLAM va demanar suport al parlament de Catalunya perquè la Generalitat elabori un pla de viabilitat per un Parc d’Energies renovables a l’esmentat indret, i vàrem aconseguir l’acord unànime de tots els grups polítics a la Comissió d’Empresa i Ocupació.

Atès que la Generalitat va encarregar un pla de viabilitat en el qual consta, entre d’altres informacions, el següent:

La millor manera d’aprofitar la CT de Cercs, seria transformar-la en un espai on els científics dels Centres i Grups de Recerca ja existents poguessin desenvolupar projectes pilot innovadors destinats a optimitzar l’aprofitament energètic de diferents matèries primeres, amb diferents tecnologies de conversió i productes obtinguts.”

(Nota sobre el la creació d’un centre de recerca en biomassa a l’entorn de la CT de CERCS, IREC. Barcelona, 18-9-2012 )

i

“Cal doncs, tenir en compte que tot i l’ interès estratègic de desenvolupar línies de recerca en energia i biomassa, cal coordinar-se amb altres iniciatives ja existents.”

(Nota sobre el la creació d’un centre de recerca a l’entorn de la CT de CERCS, IREC. Barcelona, 18-9-2012)

Atès que l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya proposa l’inclusió del projecte en xarxes ja existents com el mateix Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC)

Atès que l’IREC és membre de la societat europea “KIC InnoEnergy SE”, (“Knowledge Innovation Community”) que s’ha creat a iniciativa del EIT (“European Institute of Innovation & Technology”), una societat anònima europea amb 29 accionistes, tots ells entitats claus en el camp de l’energia, indústries d’alt nivell, centres de recerca i universitats.

Atès que aquestes xarxes fomenten l’educació, la recerca i l’empresa (el triangle del coneixement), per a l’enfortiment de la cultura de la innovació i l’esperit empresarial. I que entenem que aquestes són les eines que calen per aconseguir prosperitat pel nostre municipi.

Proposem el següent ACORD:

1-    Seguir el fil de col·laboració amb l’empresa proprietària E-on per començar i seguir el compliment del conveni.

2-   Seguir el fil de converses amb l’IREC i el Departament d’Energia de la Generalitat de Catalunya i començar contactes a tots els nivells universitaris i empresarials necessaris per dur a terme aquest projecte i fomentar la creació de llocs de treball de qualitat en el nostre municipi.

3-Fer constar aquest acord al Consell Comarcal del Berguedà, el departament d’Energies de la Generalitat i la Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya.

Aquesta entrada ha esta publicada en Cercs, Mocions, Parc de Recerca i Energies renovables a Cercs. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s